Nutriční hodnoty (Pomazánka z vařeného kolena, slaniny a křenu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 908 kJ / 2 607 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 66,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 230,45 g |
– nasycené | 98,75 g |
– nenasycené | 129,00 g |
–– mononenasycené | 102,55 g |
–– polynenasycené | 26,45 g |
––– omega 3 | 0,38 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 665 mg |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 55,75 g |
– cukry | 24,40 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300-350 g 300-350 g libového masa z již připraveného uvařeného vepřového kolena | Vepřové koleno bez kosti | 325 g |
150 g 150 g libovější anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
2-4 2-4 polévkové lžíce nastrouhaného křenu (podle chuti každého strávníka) | Křen čerstvý | 300 g |
2 2 jarní cibulky nebo 2 výhonky cibule zimní | Cibulka jarní čerstvá | |
svazek svazek petržele plocholisté bez stonků | Petržel kořenová čerstvá | |
50 50 g plnotučné hořčice (=1 polévková lžíce vrchovatá) | Hořčice plnotučná | |
200 ml 200 ml husté zakysané smetany (= celý kelímek) | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
2 2 čajové lžičky šťávy z citronu | Šťáva z citrónu | |
1 1 čajovou lžičku soli | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |