Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Pomazánka z vařeného kolena, slaniny a křenu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 908 kJ /
2 607 kcal
Bílkoviny72,10 g
– z toho živočišné bílkoviny66,10 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,00 g
Tuky230,45 g
– nasycené98,75 g
– nenasycené129,00 g
–– mononenasycené102,55 g
–– polynenasycené26,45 g
––– omega 30,38 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 665 mg
Sodík 3,87 g
Sůl6,20 g
Sacharidy55,75 g
– cukry24,40 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
300-350 g 300-350 g libového masa z již připraveného uvařeného vepřového kolena Vepřové koleno bez kosti 325 g
150 g 150 g libovější anglické slaniny Anglická slanina 150 g
2-4 2-4 polévkové lžíce nastrouhaného křenu (podle chuti každého strávníka) Křen čerstvý 300 g
2 2 jarní cibulky nebo 2 výhonky cibule zimní Cibulka jarní čerstvá
svazek svazek petržele plocholisté bez stonků Petržel kořenová čerstvá
50 50 g plnotučné hořčice (=1 polévková lžíce vrchovatá) Hořčice plnotučná
200 ml 200 ml husté zakysané smetany (= celý kelímek) Smetana kravská zakysaná 12% 200 ml
2 2 čajové lžičky šťávy z citronu Šťáva z citrónu
1 1 čajovou lžičku soli Sůl mořská
pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.