Nutriční hodnoty (Brambory přelité "mačánkou")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 236 kJ / 1 012 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,46 g |
| Tuky | 75,61 g |
| – nasycené | 50,11 g |
| – nenasycené | 22,36 g |
| –– mononenasycené | 20,06 g |
| –– polynenasycené | 2,31 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 14,45 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 103 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 64,65 g |
| – cukry | 18,65 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-6 5-6 větších brambor | Brambor zimní | 275 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |