Nutriční hodnoty (Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 10 053 kJ / 2 403 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 48,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,25 g |
| Tuky | 139,19 g |
| – nasycené | 52,57 g |
| – nenasycené | 82,11 g |
| –– mononenasycené | 58,23 g |
| –– polynenasycené | 23,88 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 108,54 g |
| Cholesterol | 968 mg |
| Sodík | 3,90 g |
| Sůl | 9,42 g |
| Sacharidy | 134,89 g |
| – cukry | 22,52 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g jelitového prejtu | Jelito | 450 g |
| 250 g 250 g červených fazolí (konzerva) | Fazole červená ledvina | 250 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| brambory | Brambor zimní | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% |