Nutriční hodnoty (Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 328 kJ / 1 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
| Tuky | 62,16 g |
| – nasycené | 40,18 g |
| – nenasycené | 18,32 g |
| –– mononenasycené | 16,53 g |
| –– polynenasycené | 1,78 g |
| ––– omega 3 | 1,46 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 309 mg |
| Sodík | 417 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 112,05 g |
| – cukry | 28,45 g |
| ––– laktóza | 22,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
| 1 1 pórek nebo na půl s jarní cibulkou | Pórek čerstvý | |
| 2 lžíce ricotty - cca 1/ 2 kelímku 2 kelímku | Ricotta | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 100-150 ml 100-150 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| sůl | Sůl mořská |