Nutriční hodnoty (Jemná bramborová kaše s ricottou a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 328 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,00 g |
Tuky | 62,16 g |
– nasycené | 40,18 g |
– nenasycené | 18,32 g |
–– mononenasycené | 16,53 g |
–– polynenasycené | 1,78 g |
––– omega 3 | 1,46 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 309 mg |
Sodík | 417 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 112,05 g |
– cukry | 28,45 g |
––– laktóza | 22,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500-600 g 500-600 g brambor | Brambor zimní | 550 g |
1 1 pórek nebo na půl s jarní cibulkou | Pórek čerstvý | |
2 lžíce ricotty - cca 1/ 2 kelímku 2 kelímku | Ricotta | 500 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
100-150 ml 100-150 ml horkého mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
sůl | Sůl mořská |