Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 154 kJ / 1 232 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,88 g |
| Tuky | 17,01 g |
| – nasycené | 7,84 g |
| – nenasycené | 8,60 g |
| –– mononenasycené | 3,02 g |
| –– polynenasycené | 5,57 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 61,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 171,98 g |
| – cukry | 12,35 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| olivový olej | Olej olivový | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu (drceného) | Kmín | 15 g |
| 4 cm 4 cm zázvoru | Zázvor sušený | |
| 1 1 citron (bez chemického ošetření) | Citrón čerstvý | 90 g |
| rajčata v plechovce plechovce | Rajče červené čerstvé | |
| 1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 1,5 litru 1,5 litru vývaru (zeleninového, já použila kuřecí) | Vývar hovězí | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |