Nutriční hodnoty (Jelítko zapečené v lepenici)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,56 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 22,26 g |
Tuky | 16,56 g |
– nasycené | 7,49 g |
– nenasycené | 7,97 g |
–– mononenasycené | 6,12 g |
–– polynenasycené | 1,86 g |
––– omega 3 | 0,09 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 2,46 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 150,15 g |
– cukry | 28,15 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 jelítka (podle počtu porcí) | Jelito | |
750-800 g 750-800 g brambor | Brambor zimní | 775 g |
300 g 300 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 300 g |
mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
kmín | Kmín | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 špetka 1 špetka cukru (pokud je třeba) | Cukr bílý | |
sádlo na vymazání pekáčku | Sádlo vepřové |