Nutriční hodnoty (Bramborová polévka - bramboračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 096 kJ / 262 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,07 g |
| Tuky | 1,02 g |
| – nasycené | 0,50 g |
| – nenasycené | 0,31 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 22,11 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 71 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 43,00 g |
| – cukry | 9,98 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 listy 2 listy kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 g 200 g hub /hrst sušených | Hřib čerstvý | 200 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bujon | Bujón hovězí | |
| 1 PL 1 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| máslo | Máslo kravské | |
| sušená petržel (v sezóně čerstvá nebo libeček) | Petržel nať sušená |