

Moje zelňáky
Suroviny asi 150-160 koleček
- 1/2 kg i víc škvarek
- 1 kg hladké mouky
- 2 balení kysaného zelí(po 50dkg)
- 1 kostka sádla(25dkg)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Škvarky a vymačkané zelí namelu v mlýnku na maso.
V lavorku vše zadělám do těsta, na vále vyválím, vykrajuji formičkou na koblihy a peču na 220 st. dokud nezezlátnou. Většina má ráda připečenější.
Poznámka od kuchařky
když se namelou,netáhne se zelí od pusy,jak kanička od bot.Při válení dost podsypu,pak jde krásně vykrajovat
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje zelňáky
-
zelí připraveno,škvarky už překáží v lednici,v troubě peče koláč,tak bude rozpálená
Jdu na to! Děkuji !
-
rendulka:Pred chviličkou som dopiekla. Sú jednoducho báječné...(zelí aj škvarky som len posekala)ešte sú vlažné, ale miznú závratnou rýchlosťou. Ďakujem za skvelý recept!
-
milá Kroupovko,tak tos mě potěšila,jsou opravdu dobrý.
-
Renato, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.
-
Tak tomu bych neodolala, ikdybych držela přísnou dietu
To bych zhřešila určitě. Zelňáky zbožňuji!!!
6.
-
No teda,já má chuť,jen nemám doma škvarečky
,tak to musí počkat po novém roce,určitě vyzkouším,ukládám.
-
Vyzerá to skvele...
-
No, to je zase bomba!!! Že bych to prubla ještě zítra? Nádhera!!
-
Rendulko, dělám stejně, jen dělám čtverce
a protože je móc dobře znám, dávám ti první bodík