Moje zelňáky
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu. Vyzkoušejte je třeba i z menší dávky, neprohloupíte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 40 430 kJ / 9 663 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,03 g |
Tuky | 662,50 g |
Vláknina | 30,05 g |
Cholesterol | 575 mg |
Sodík | 1,78 g |
Sůl | 4,04 g |
Sacharidy | 730,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při válení dost podsypu, pak jde krásně vykrajovat. Množství vyjde na cca150 koleček
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 18:56
zelí připraveno,škvarky už překáží v lednici,v troubě peče koláč,tak bude rozpálenáJdu na to! Děkuji !
31. 12. 2012 17:27
rendulka:Pred chviličkou som dopiekla. Sú jednoducho báječné...(zelí aj škvarky som len posekala)ešte sú vlažné, ale miznú závratnou rýchlosťou. Ďakujem za skvelý recept!
30. 6. 2010 20:00
milá Kroupovko,tak tos mě potěšila,jsou opravdu dobrý.
30. 6. 2010 11:00
Renato, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100. Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.
31. 12. 2009 00:16
Tak tomu bych neodolala, ikdybych držela přísnou dietu To bych zhřešila určitě. Zelňáky zbožňuji!!!6.
30. 12. 2009 21:54
No teda,já má chuť,jen nemám doma škvarečky,tak to musí počkat po novém roce,určitě vyzkouším,ukládám.
30. 12. 2009 21:08
Vyzerá to skvele...
30. 12. 2009 21:00
No, to je zase bomba!!! Že bych to prubla ještě zítra? Nádhera!!
30. 12. 2009 19:42
Rendulko, dělám stejně, jen dělám čtverce a protože je móc dobře znám, dávám ti první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 minutou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 24 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
9 nejlepších jídel se zelím: Zahřejte se zelňačkou, holubkami, zelňáky nebo lepenicí!
Další recepty
Tématické fráze: zelňáky nejlepší zelňáky zelňáky recept zelňáky z kyselého zelí hrnec zelňák zelnak recept zelnaky top recepty zelňáky recept na zelnaky zelnáky se škvarkama jihočeské zelníky skvarkove zelnaky zdravé zelnaky recepty na zelňáky moje recepty dobré zelnáky recepty zelňáky zelnák hrnec jihočeské zelňáky zelnaky se skvarky
Suroviny: škvarky, mouka hladká, zelí kysané, sádlo, pepř mletý, sůl
Moje zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVwM
9 názorů