Nutriční hodnoty (Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 34 524 kJ / 8 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 94,05 g |
| Tuky | 444,26 g |
| – nasycené | 50,31 g |
| – nenasycené | 347,67 g |
| –– mononenasycené | 188,11 g |
| –– polynenasycené | 159,57 g |
| ––– omega 3 | 35,36 g |
| Vláknina | 49,10 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 3,84 g |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 901,29 g |
| – cukry | 526,66 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 375 g |
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice (vrchovatá) | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 187.5 g |
| 1 hrnek 1 hrnek oleje | Olej řepkový | 250 ml |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 1 sáček 1 sáček skořicového cukru | Cukr skořicový | 8 g |
| olej na vymazání formy | Olej řepkový |