

Gratinované brambory
Suroviny 4 porce
- 6 větších brambor
- 4 lžíce olivového oleje
- 150 ml zakysané smetany
- 150 ml zeleninového bujonu
- kousek čerstvého zázvoru
- 60 g strouhaného Parmazánu
- čerstvý tymián na ozdobu
- tymián
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na jemné plátky, potřeme olivovým olejem, posolíme a naskládáme do zapékací mísy.
Kysanou smetanu smícháme s bujonem a strouhaným zázvorem. Směsí bramborové plátky přelijeme tak, aby byly uplně ponořené. Navrch je posypeme pepřem, tymiánem a strouhaným parmezánem.
Při 200°C pečeme asi 40 minut, ozdobíme čerstvým tymiánem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gratinované brambory
-
vynikající i bez masa
-
Ivetakucera: Ivetko, já jsem je dělala k pečeným kuřecím stehnům a myslím si, že půjdou k jakémukoliv pečenému masu se šťávou, i ke smaženým pochutinám a nakonec je lze jíst jen tak s kyškou, podmáslím, zakysankou....atd.možností je habaděj
-
Vypadá to opravdu delikatesně! S čím byste brambory doporučila konzumovat?
-
-
TÉDA BIBIty bych si hned dala mňam
-
Dana61:Danuš, udělej je, netrvají dlouho a za tu výbornou chuť stojí
, teď jsem k nim udělala lososa a to byla pohádka...
-
úžasné
hned bych si je dala
-
Misagl, gratinované brambory od tebe jsou nesmírně lahodné, tak ani nevím jestli je mám použít jako přílohu, nebo je zdlabeme samotný
Hlavně je musím schovat, nebo jich bude půl-pořád je ujídám
Dávám ti jasný 1.bod
a fotky-pokud by jsi dávala svoje, tak je vymažu