Nutriční hodnoty (Kližka na žampionech, celeru a smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 706 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 124,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,26 g |
| Tuky | 20,10 g |
| – nasycené | 11,18 g |
| – nenasycené | 7,36 g |
| –– mononenasycené | 6,35 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 21,30 g |
| Cholesterol | 324 mg |
| Sodík | 936 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 30,50 g |
| – cukry | 14,03 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g opracované kližky | Hovězí kližka | 600 g |
| 300 g 300 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 1/2 sklenice 1/2 sklenice sterilovaného celeru - nudličky | Celer bulva sterilovaná | 100 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| olej | Olej řepkový | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vývar nebo voda | Vývar hovězí |