Nutriční hodnoty (Žemlovka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 459 kJ / 2 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,10 g |
| Tuky | 114,78 g |
| – nasycené | 63,16 g |
| – nenasycené | 42,76 g |
| –– mononenasycené | 35,61 g |
| –– polynenasycené | 7,16 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 34,55 g |
| Cholesterol | 918 mg |
| Sodík | 2,56 g |
| Sůl | 6,04 g |
| Sacharidy | 285,45 g |
| – cukry | 98,10 g |
| ––– laktóza | 13,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 6-8 6-8 rohlíků (nebo 1/2 veky) | Rohlík pšeničný bílý | 301 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| moučkový cukr | Cukr bílý | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské |