Nutriční hodnoty (Pikantní zeleninová polévka na másle s kurkumou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 2 590 kJ / 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,90 g |
Tuky | 28,43 g |
– nasycené | 17,93 g |
– nenasycené | 9,34 g |
–– mononenasycené | 8,33 g |
–– polynenasycené | 1,01 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 23,69 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 66,46 g |
– cukry | 23,56 g |
––– laktóza | 3,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kořenová zelenina (2x mrkev, 1x petržel, kousek celeru) | Mrkev čerstvá | |
½ kapie všech barev | Paprika červená čerstvá | |
1 1 kedluben | Kedluben čerstvý | 180 g |
4 4 brambory | Brambor zimní | 200 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 KL 1 KL kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
3 3 chilli papričky | Chilli paprička čerstvá | |
5 5 cherry rajčátek | Rajčata cherry | 150 g |
zeleninový vývar | Vývar zeleninový | |
2 PL 2 PL másla | Máslo kravské | 20 g |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |