Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Převrácený jablečný koláč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie6 488 kJ /
1 551 kcal
Bílkoviny31,74 g
– z toho živočišné bílkoviny30,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,44 g
Tuky27,22 g
– nasycené7,82 g
– nenasycené12,27 g
–– mononenasycené9,44 g
–– polynenasycené2,83 g
––– omega 30,18 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 787 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,76 g
Sacharidy286,91 g
– cukry278,01 g
––– laktóza6,13 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 máslo Máslo kravské 1 g
1 1 a půl hrnku cukru krystal Cukr bílý
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
1 lžička 1 lžička rumu (na dochucení) Rum 5 ml
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 125 ml
1 1 a půl hrnku mouky Mouka pšeničná hladká
1 lžička 1 lžička pečícího prášku
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli Sůl mořská 2 g
1 lžička 1 lžička skořice nebo skořicového cukru Skořice ceylonská 8 g
1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru Cukr třtinový 250 g
hrst hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek) Brusinky zavařené
2 2 jablka Jablko čerstvé 300 g
šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji) Šlehačka 35%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.