Nutriční hodnoty (Převrácený jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,44 g |
| Tuky | 27,22 g |
| – nasycené | 7,82 g |
| – nenasycené | 12,27 g |
| –– mononenasycené | 9,44 g |
| –– polynenasycené | 2,83 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 787 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 286,91 g |
| – cukry | 278,01 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 a půl hrnku cukru krystal | Cukr bílý | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžička 1 lžička rumu (na dochucení) | Rum | 5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 1 a půl hrnku mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžička 1 lžička pečícího prášku | ||
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice nebo skořicového cukru | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| hrst hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek) | Brusinky zavařené | |
| 2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji) | Šlehačka 35% |