Nutriční hodnoty (Převrácený jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 6 488 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,44 g |
Tuky | 27,22 g |
– nasycené | 7,82 g |
– nenasycené | 12,27 g |
–– mononenasycené | 9,44 g |
–– polynenasycené | 2,83 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 9,40 g |
Cholesterol | 787 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,76 g |
Sacharidy | 286,91 g |
– cukry | 278,01 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
1 1 a půl hrnku cukru krystal | Cukr bílý | |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 lžička 1 lžička rumu (na dochucení) | Rum | 5 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
1 1 a půl hrnku mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 lžička 1 lžička pečícího prášku | ||
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g |
1 lžička 1 lžička skořice nebo skořicového cukru | Skořice ceylonská | 8 g |
1 hrnek 1 hrnek třtinového cukru | Cukr třtinový | 250 g |
hrst hrst brusinek (já použila přibližně 18 brusinek) | Brusinky zavařené | |
2 2 jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
šlehačka na ozdobu (já použila šlehačku ve spreji) | Šlehačka 35% |