Nutriční hodnoty (Jahodové srdce z celozrnné mouky s krémem mascarpone)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 822 kJ / 5 216 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 77,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,63 g |
| Tuky | 316,95 g |
| – nasycené | 159,59 g |
| – nenasycené | 141,87 g |
| –– mononenasycené | 110,61 g |
| –– polynenasycené | 31,26 g |
| ––– omega 3 | 3,46 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 3,75 g |
| Sacharidy | 474,33 g |
| – cukry | 278,58 g |
| ––– laktóza | 23,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 125 g 125 g máslové Hery | Margarín | 125 g |
| 125 g 125 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 125 g |
| 125 g 125 g celozrnné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 125 g |
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 10 lžic 10 lžic horké vody = cca 75 ml | Voda | 180 ml |
| 2 2 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 0,25 l 0,25 l 33% šlehačky | Šlehačka 35% | 250 ml |
| 250 g 250 g polotučníého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 70 g 70 g cukru moučka | Cukr bílý | 70 g |
| 500 g 500 g jahod | Jahody čerstvé | 500 g |
| marmeláda jahodová nebo jiná červená na pomazání piškotu | Marmeláda jahodová | |
| želatina na dorty | Želatina vepřová |