Nutriční hodnoty (Sarma-zelné závitky s masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 691 kJ / 882 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 108,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,34 g |
| Tuky | 29,21 g |
| – nasycené | 7,10 g |
| – nenasycené | 14,32 g |
| –– mononenasycené | 12,05 g |
| –– polynenasycené | 2,27 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 375 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 24,70 g |
| – cukry | 16,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g míchaného mletého masa | Vepřová plec | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trochu trochu oleje | Olej řepkový | |
| 4 4 zelné listy (z celého zelí) | Zelí bílé čerstvé | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| masový vývar (masox) | Vývar masový | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový |