Nutriční hodnoty (Galette s dýní, karamelizovanou cibulí a balsamicem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 271 kJ / 1 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,32 g |
| Tuky | 44,06 g |
| – nasycené | 7,12 g |
| – nenasycené | 33,85 g |
| –– mononenasycené | 26,76 g |
| –– polynenasycené | 7,09 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 17,87 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 176,82 g |
| – cukry | 18,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 185 g 185 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 185 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 60 ml 60 ml vody | Voda | 60 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 250 g 250 g strouhané nebo pokrájené dýně (máslové, hokaido) | ||
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| oregano | Oregano sušené | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 50 ml 50 ml balsamicového octa | Ocet balsamikový bílý | 50 ml |
| 2 2 lžíce hnědého cukru (svařit, až se ocet zredukuje na polovinu a trochu zhoustne) | Cukr třtinový |