Nutriční hodnoty (Velikonoční aspiková vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,97 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 126,64 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,33 g |
Tuky | 69,60 g |
– nasycené | 17,53 g |
– nenasycené | 33,84 g |
–– mononenasycené | 25,37 g |
–– polynenasycené | 8,48 g |
––– omega 3 | 0,23 g |
Vláknina | 10,82 g |
Cholesterol | 2,24 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,70 g |
Sacharidy | 30,72 g |
– cukry | 16,16 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 ml 350 ml sladkokyselého okurkového nálevu | ||
200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
20 g 20 g sypké želatiny | Želatina vepřová | 20 g |
3 lžíce 3 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 45 g |
2 2 lžíce drobně nasekaných lístků petrželky | Petržel nať čerstvá | 160 g |
1 1 menší na skus uvařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
8 8 nerozklepnutých syrových vajec | Vejce slepičí | 560 g |
cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
ocet (dle chuti) | Ocet lihový | |
3 lžíce 3 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky (volitelně) | Majonéza | 45 g |
stolní olej na vymazání skořápek (dle potřeby) | Olej řepkový |