Nutriční hodnoty (Velikonoční aspiková vejce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 5 501 kJ / 1 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 135,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,33 g |
| Tuky | 69,60 g |
| – nasycené | 17,53 g |
| – nenasycené | 33,84 g |
| –– mononenasycené | 25,37 g |
| –– polynenasycené | 8,48 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 10,82 g |
| Cholesterol | 2,24 g |
| Sodík | 3,03 g |
| Sůl | 6,70 g |
| Sacharidy | 30,72 g |
| – cukry | 16,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 ml 350 ml sladkokyselého okurkového nálevu | ||
| 200 g 200 g šunky | Šunka vepřová vařená | 200 g |
| 20 g 20 g sypké želatiny | Želatina vepřová | 20 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sterilovaného hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | 45 g |
| 2 2 lžíce drobně nasekaných lístků petrželky | Petržel nať čerstvá | 160 g |
| 1 1 menší na skus uvařená mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 8 8 nerozklepnutých syrových vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| ocet (dle chuti) | Ocet lihový | |
| 3 lžíce 3 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky (volitelně) | Majonéza | 45 g |
| stolní olej na vymazání skořápek (dle potřeby) | Olej řepkový |