Nutriční hodnoty (Ořechový Kringel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 081 kJ / 2 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,63 g |
| Tuky | 115,68 g |
| – nasycené | 54,27 g |
| – nenasycené | 53,35 g |
| –– mononenasycené | 29,31 g |
| –– polynenasycené | 24,05 g |
| ––– omega 3 | 3,61 g |
| Vláknina | 15,80 g |
| Cholesterol | 449 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 341,95 g |
| – cukry | 122,50 g |
| ––– laktóza | 6,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| lžíce lžíce cukru krupice | Cukr bílý | |
| 120 ml 120 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžičky 2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| 40 g 40 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 40 g |