Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (150 min příprava)

11. 2. 2012 15:28

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 588 kJ / 1 575 kcal
Bílkoviny184,92 g
Tuky57,15 g
Vláknina15,24 g
Cholesterol 395 mg
Sodík 1,17 g
Sůl2,88 g
Sacharidy73,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Maso je lepší nechat nasolené v chladu odležet. Podáváme s br. knedlíkem, kroketami a není špatný ani opečený brambor.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

savlinka savlinka

18. 8. 2016 17:22

Dnes jsem dělala tak nějak stejně:yes:

polivek

4. 12. 2013 01:17

rebelko sezen si cislo na mistniho hajnyho a kance mas hned tuhle sem objednal cca 14dni a je v mrazaku 15kg cistyho masa vyslo talir.(samozrejme ti ho daj za ty prachy vcelku). cena se pohybuje od 35-55kc za kilo nestazenej.:-))

Pajaja

12. 4. 2012 10:18

Tak tenhle receptík mi nějak unikl! :-O Mám to štěstí, že kančí (nebo jinou divočinu) občas dostanu od tchána. Se šípkovou jsem ještě také nedělala, ale až se mi ten kanec dostane pod ruku, tak určitě takto vyzkouším. Ta omáčka vypadá báječně! :yes::-p+

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 2. 2012 22:11

:-p+12:yes:

nofrona

13. 2. 2012 18:51

rihana:Do vyhledávače jsem zadala a nic:-(. Ale jedna dobrá dušička mi ho brzy pošle:-p.

rihana

13. 2. 2012 10:59

nofrona: je to jednoduché, dáte si do vyhledavače "šípková marmeláda" a vyleze toho spousta a vše je prakticky stejné. Jen jedna užitečná rada. Zásadně šípky nekuchám a nečistím, jak se všude uvádí. Jen je řádně omyju. Jednou jsem to četla na internetu, že to není třeba a od té doby to tak dělám. Marmeláda je nádherná. Dá jen trochu více práce pasírování, ředím to převařenou vodou. Z těch slupek pak vařím čaj, něco si dám po troškách zamrazít. Je mi to škoda vyhazovat.

nofrona

12. 2. 2012 15:06

rihana:Určitě je lepší použít kvalitní červené víno. Rajský protlak to zjemní, více marmelády mi příjde že to drhne na patře. Třeba by byla domácí lepší, ale nenašla jsem recept;-(, pomůžete?

rihana

12. 2. 2012 14:04

Také dávám lepší červené víno. Jen jsem si všimla rajského protlaku, ten nedávám. Zato více šípkové zavařeniny.

BILKOVAI BILKOVAI

12. 2. 2012 10:07

Kančí maso je bomba:-p:-*, ale šípkovou omáčku jsem ještě bohužel nikdy nejedla. Recept se mi moc líbí. Ukládám...+1

Eliza Eliza

12. 2. 2012 09:05

Ivana Ch: Děkuji za odpověď.:-K

Ivana Ch

12. 2. 2012 05:13

Eliza:Já dávám víno červené, né krabicové, klidně dražší,zdá se mě to chutnější.

Eliza Eliza

11. 2. 2012 23:03

To je moc krásný recept na jistě vynikající pochoutku...Mám v plánu dělat zítra podobně krůtí (kančí nemaje), tak se zeptám: víno červené nebo bílé?

Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.:yes:

Di

11. 2. 2012 20:57

Čerstvé kančí mívají v Intersparu, možná taky v Tscu, včera jsem tam viděla jelení (není to ovšem nejlevnější).

rihana

11. 2. 2012 20:37

nofrona: Je to podobné jako svíčková, ale není v tom smetana, na zeleninu dám taky vysmažit ocet a nechám den odpočinout, Šípkovou marmeládu mám svoji, takže ji dávám fakt hodně.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.

senky senky

11. 2. 2012 18:39

Kanec je v mrazáku:-8 se šípkovou jsem ještě nedělala;-) za pokus to stojí, velice mě to láká:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kančí kýta nejlepší recepty jelení kýta se šípkovou omáčkou kýta z divočáka recept svíčková z kančí kýty recept kančí se šípkovou omáčkou kanec na šípkové omáčce kanec na šípkové omáčce kančí na šípkové kančí kýta recept kýta z divočáka kančí na šipkové omačce divočák se šípkovou kančí kýta recepty kančí kyta recept na šípkovou omáčku kančí se sípkovou omáčkou jelení kýta s šípkovou omáčkou divocak se sipkovou omackou kanci s povidlovou omackou jelení svíčková se šípkovou omáčkou

Suroviny: kýta kančí, slanina, cibule, marmeláda šípková, protlak rajský, citron, mouka hladká, sádlo, koření divočina, jalovec, sůl, cukr, víno, voda

TopRecepty.cz

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kD7r