Kančí kýta se šípkovou omáčkou

nofrona Kuchařka: nofrona

Doba přípravy: 2-3 hod. 5 porcí Jiné maso 27 názorů

Suroviny

800 g kančí kýty
50 g slaniny
1 velká cibule
3 pl šípkové marmelády
2 pl rajského protlaku
1 citron
3 pl hladké mouky
sádlo (olej)
koření divočina
jalovec
sůl
cukr
víno
voda
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nasolenou kýtu opečeme na slanině s cibulkou řádně ze všech stran, aby se maso zatáhlo a přeneseme do pekáčku, okořeníme podlijeme a upečeme.

  2. Maso vyděláme a výpek vydusíme na tuk, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme a dosladíme a provaříme.

  3. Ke konci varu přidáme asi 1 dcl vína.

  4. Uvařenou omáčku přepasírujeme.

  5. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Maso je lepší nechat nasolené v chladu odležet. Podáváme s br. knedlíkem, kroketami a není špatný ani opečený brambor.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 024 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí kýta se šípkovou omáčkou

  • savlinka savlinka

    Dnes jsem dělala tak nějak stejně:yes:

    Odpovědět

  • polivek polivek(neregistrovaný)

    rebelko sezen si cislo na mistniho hajnyho a kance mas hned tuhle sem objednal cca 14dni a je v mrazaku 15kg cistyho masa vyslo talir.(samozrejme ti ho daj za ty prachy vcelku). cena se pohybuje od 35-55kc za kilo nestazenej.:-))

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Tak tenhle receptík mi nějak unikl! :-O Mám to štěstí, že kančí (nebo jinou divočinu) občas dostanu od tchána. Se šípkovou jsem ještě také nedělala, ale až se mi ten kanec dostane pod ruku, tak určitě takto vyzkouším. Ta omáčka vypadá báječně! :yes::-p+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rihana:Do vyhledávače jsem zadala a nic:-(. Ale jedna dobrá dušička mi ho brzy pošle:-p.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    nofrona: je to jednoduché, dáte si do vyhledavače "šípková marmeláda" a vyleze toho spousta a vše je prakticky stejné. Jen jedna užitečná rada. Zásadně šípky nekuchám a nečistím, jak se všude uvádí. Jen je řádně omyju. Jednou jsem to četla na internetu, že to není třeba a od té doby to tak dělám. Marmeláda je nádherná. Dá jen trochu více práce pasírování, ředím to převařenou vodou. Z těch slupek pak vařím čaj, něco si dám po troškách zamrazít. Je mi to škoda vyhazovat.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    rihana:Určitě je lepší použít kvalitní červené víno. Rajský protlak to zjemní, více marmelády mi příjde že to drhne na patře. Třeba by byla domácí lepší, ale nenašla jsem recept;-(, pomůžete?

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Také dávám lepší červené víno. Jen jsem si všimla rajského protlaku, ten nedávám. Zato více šípkové zavařeniny.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Kančí maso je bomba:-p:-*, ale šípkovou omáčku jsem ještě bohužel nikdy nejedla. Recept se mi moc líbí. Ukládám...+1

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ivana Ch: Děkuji za odpověď.:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Eliza:Já dávám víno červené, né krabicové, klidně dražší,zdá se mě to chutnější.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To je moc krásný recept na jistě vynikající pochoutku...Mám v plánu dělat zítra podobně krůtí (kančí nemaje), tak se zeptám: víno červené nebo bílé?

    Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.:yes:

    Odpovědět

  • Di Di(neregistrovaný)

    Čerstvé kančí mívají v Intersparu, možná taky v Tscu, včera jsem tam viděla jelení (není to ovšem nejlevnější).

    Odpovědět

  • rihana rihana

    nofrona: Je to podobné jako svíčková, ale není v tom smetana, na zeleninu dám taky vysmažit ocet a nechám den odpočinout, Šípkovou marmeládu mám svoji, takže ji dávám fakt hodně.
    A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.

    Odpovědět

  • senky senky

    Kanec je v mrazáku:-8 se šípkovou jsem ještě nedělala;-) za pokus to stojí, velice mě to láká:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kančí kýta nejlepší recepty jelení kýta se šípkovou omáčkou kýta z divočáka recept svíčková z kančí kýty recept kančí se šípkovou omáčkou kanec na šípkové omáčce kanec na šípkové omáčce kančí na šípkové kýta z divočáka kančí kýta recept divočák se šípkovou kančí na šipkové omačce kančí kýta recepty kančí kyta recept na šípkovou omáčku jelení kýta s šípkovou omáčkou divocak se sipkovou omackou kančí se sípkovou omáčkou kanci s povidlovou omackou jelení svíčková se šípkovou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo