Nutriční hodnoty (Špaldové rohlíky s kefírem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 65,00 g |
| Tuky | 59,81 g |
| – nasycené | 5,24 g |
| – nenasycené | 49,70 g |
| –– mononenasycené | 32,71 g |
| –– polynenasycené | 16,99 g |
| ––– omega 3 | 4,56 g |
| Vláknina | 34,70 g |
| Cholesterol | 9 mg |
| Sodík | 31 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 331,56 g |
| – cukry | 19,26 g |
| ––– laktóza | 2,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml vody | Voda | 200 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce kefíru (asi 50 g) | Kefír | 60 ml |
| 50 g 50 g oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| lžička lžička cukru | Cukr bílý | |
| 200 g 200 g špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 200 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 1,5 1,5 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 15 g 15 g droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |