Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 426 kJ /
1 058 kcal
Bílkoviny29,43 g
– z toho živočišné bílkoviny28,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,63 g
Tuky99,24 g
– nasycené60,82 g
– nenasycené26,38 g
–– mononenasycené24,00 g
–– polynenasycené2,38 g
––– omega 30,84 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,60 g
Sacharidy11,55 g
– cukry8,61 g
––– laktóza8,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
200 g 200 g tekuté smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
80 g 80 g strouhaného parmezánu Parmezán 80 g
bazalka Bazalka čerstvá
olivový olej Olej olivový
sůl, pepř Pepř černý
1-2 stroužek 1-2 stroužek česneku Česnek čerstvý 10.5 g
1 krabička 1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro) Dužina červeného rajčete čerstvá
sůl, pepř Pepř černý
studená voda, případně i led Led

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.