Nutriční hodnoty (Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 426 kJ / 1 058 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,63 g |
Tuky | 99,24 g |
– nasycené | 60,82 g |
– nenasycené | 26,38 g |
–– mononenasycené | 24,00 g |
–– polynenasycené | 2,38 g |
––– omega 3 | 0,84 g |
Vláknina | 1,47 g |
Cholesterol | 248 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,60 g |
Sacharidy | 11,55 g |
– cukry | 8,61 g |
––– laktóza | 8,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g tekuté smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
80 g 80 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 80 g |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl, pepř | Pepř černý | |
1-2 stroužek 1-2 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
1 krabička 1 krabička (500 g) pasírovaných rajčat (Passata di pomodoro) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
sůl, pepř | Pepř černý | |
studená voda, případně i led | Led |