Nutriční hodnoty (Rýžovo-žampionový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 903 kJ / 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,05 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,29 g |
Tuky | 18,07 g |
– nasycené | 5,42 g |
– nenasycené | 8,06 g |
–– mononenasycené | 6,35 g |
–– polynenasycené | 1,71 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 22,39 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 277 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 31,15 g |
– cukry | 12,32 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g uvařené nebo udušené rýže | ||
350 g 350 g žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžička 1 lžička mletého kmínu | Kmín mletý | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový | |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
pepř | Pepř černý | |
bílý pepř | Pepř bílý | |
1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |