Nutriční hodnoty (Letní bramborový salát se salátovou okurkou, jablky, rajčátky a kešu zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 246 kJ / 1 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,33 g |
| Tuky | 13,95 g |
| – nasycené | 3,70 g |
| – nenasycené | 7,92 g |
| –– mononenasycené | 5,32 g |
| –– polynenasycené | 2,60 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 34,18 g |
| Cholesterol | 25 mg |
| Sodík | 350 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 225,29 g |
| – cukry | 63,86 g |
| ––– laktóza | 11,67 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 4 4 rajčátka | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 1 hrnek 1 hrnek (250 ml) bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 2 2 oloupaná a pokrájená letní jablíčka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 lžíce 1 lžíce namočených kešu oříšků (ve vodě) | Kešu | 15 g |