Nutriční hodnoty (Italské špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 435 kJ / 3 928 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 133,40 g |
| Tuky | 120,75 g |
| – nasycené | 57,60 g |
| – nenasycené | 55,10 g |
| –– mononenasycené | 44,20 g |
| –– polynenasycené | 10,90 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 77,25 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 967 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 496,45 g |
| – cukry | 29,10 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 30 g 30 g sušených hub | Houby sušené směs | 30 g |
| 300 g 300 g hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | 300 g |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 150 g 150 g mletého masa | Vepřový ořez | 150 g |
| 1 dl 1 dl červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| lžíci lžíci rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | |
| svazek svazek zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |