Špenát listový

casino Kuchař: casino

Přílohy 9 názorů

Suroviny

slanina (špek, máslo, olej EVOO)
česnek
piniová (dýňová, slunečnicová i jiná) semínka, ořechy
rozinky
listový špenát
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi popustíme (nebo do chrumkava vyškvaříme) slaninu na kostečky.

  2. Přidáme a krátce osmahneme česnek na tenké plátky.

  3. Přihodíme rozinky a čistý špenát, opepříme, opatrně dosolíme. Máme-li rádi křehký špenát, tak jej tepelně takřka neupravujeme; kdo chce špenát měkčí, tak obsah pánve párkrát prohodí, kdo rád špenát jako „šráky“, tak podusí krátce pod poklicí.

  4. Poznámka: Naschvál nepíši množství surovin…, ale pokud je podáváno jako příloha, pak 100g špenátu na osobu je minimální množství.

  5. Kombinace rozinek s česnekem (nepřehnat) je nepřekonatelná; někdy zakápnu portským (je-li v domě k mání), z jara chodím s kosou na medvědí česnek…

  6. Se solí opatrně… oxaláty jsou nevyzpytatelné!

  7. Zdroj: Po třiceti letech už si nevzpomenu.

Poznámka

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 249 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenát listový

  • Zlata Zlata(neregistrovaná)

    Ahojky, dnes jsem dělala listový špenát podle tohoto receptu a musím říci, že i když tam oříšky nebyly, chutnal skvěle. Děkuji za pomoc. Někdy totiž už člověk neví, co vymyslet, aby "stejné" nechutnalo stejně:-)..Zlata

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi by to taky chutnalo:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jitkas: ďakujem za rady, teraz mám k dispozícii len mangold, nevidím príčinu nevyskúšať s ním.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Já bych s tím doma úspěch neměla, ostatní členové rodiny by mi tohle nejedli, i když netvrdím, že to nemusí být dobré.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Postup dělám stejně, jen jsem ještě nikdy nepřidala oříšky a rozinky. Určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Velice pěkné:yes::yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Do salatu z varene zeleniny nekdy pridavam krenex a rozinky. Kren bude v palivosti podobny cesneku, a s rozinkami chutna skvele. Ovoce a cesnek jdou dobre dohromady, jedna znama z Indie delala salat z manga a pridavala more cesneku. Silny jako blazen, ale chut uzasna.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    magdalenka: Velice dobra kombinace, nebudes litovat. Tez lze zamenit slaninu za ancovicky(2-3). Orisky je lepe trochu oprazit.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ukladám si, zaujala ma kombinácia cesnaku a hrozienok, pre mňa neznáma. Medvedí cesnak mám vo veľkej obľube tiež.

    Odpovědět

Tématické fráze: listový špenát listový špenát recept listový špenát jako příloha listový špenát recepty recept na listový špenát špenat listovy recepty z listoveho spenatu čerstvý listový špenát recept recepty na listový špenát recepty listovy špenat jak uvařit listový špenát špenát listovy recept recept listovy spenat jak udělat listový spenát spenát z listového špenátu špenát listový recepty jak se dela listovy spenat jak se vaří listový spenát jak uvařit čerstvý listový špenát listovi spenat