Nutriční hodnoty (Vepřová líná směs - špíz)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 206,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 206,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 210,00 g |
| – nasycené | 92,30 g |
| – nenasycené | 105,00 g |
| –– mononenasycené | 90,30 g |
| –– polynenasycené | 14,70 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 790 mg |
| Sodík | 3,70 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 0,20 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřového plecka | Vepřová plec | 1000 g |
| 1-2 1-2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 -2 1 -2 větší bílá cibulka (může být i klasika, nebo červená, ta dodá šmrnc) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 20 dkg 20 dkg anglické slaniny vcelku | Anglická slanina | 200 g |
| 1 1 větší klobáska (použili jsme domácí, lehce pikantní, vyuzenou z masny v Blažovicích) | Klobása | |
| 3 3 velké žampiony | Žampion čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| červená sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| medvědí česnek | Česnek medvědí čerstvý |