

Ořechové řezy s pudinkem
Suroviny
- Piškot:
- 4 vejce
- 300 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 10 lžic studené vody
- 100 g nahrubo nasekaných ořechů
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- Krém:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 250 g másla
- 150 g cukru moučka
Postup přípravy receptu
Nejprve utřeme vejce s cukry do pěny.
Pak postupně přidáváme vodu, mouku s práškem do pečiva a ořechy.
Vylijeme na plech s pečicím papírem.
Upečeme v předehřáté troubě při 180 stupních dorůžova.
Máslo utřeme s cukrem opět do pěny, přidáme uvařený a již vychladlý pudink. Ještě šleháme, dokud se vše krásně nespojí.
Krém natřeme na vychladlý piškot a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Řezy jsou krásně nadýchané, super ořechové a s krémem moc dobré!
Recept pochází z listopadového čísla časopisu Pošli recept! z roku 2010, poslala ho paní Blažena Bolková-tímto jí moc děkuji za bezva recept!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechové řezy s pudinkem
-
Tak já se tedy bohužel také připojuji ke Katce:(.Koláč jsem také
zkusila a mé dojmy jsou úplně stejné, jako měla Katka. Těsto mám
také hodně nízké,vše hodně sladké a pudinková náplň v tomto složení jak uvádíte
také není ideální. Krém je strašně řídký, zkusím ještě nechat pořádně vychladit,tak snad bude trošku tužší. Také jsem dělala přesně podle receptu. Nejsem žádná začátečnice, docela dost peču různé dorty,koláče a rolády, ale z tohoto receptu jsem tedy zklamaná. Na fotce vypadá vše úplně jinak. Tento koláč tedy rozhodně už péct nebudu. -
Irule: tééda
moc děkuji za krásnou fotečku a jsem potěšena,že vám chutnalo
-
dostala jsem pochvalu,takže moc děkuji za recept, posílám foto
-
tak ty jsou přímo lákavé,a určitě moc dobré...už si píši receptík
-
Tak jsem se konečně dostala opět ke svému receptu
. Jestli nejste na sladší buchty,dejte méně cukru.Nám to v tomto množství chutnalo
, ale řezy musely být pořádně vychlazené!
-
JezulkaS: Jééé, teď jsem se dívala na tvůj profil a jsem vážně poctěna,že ač jsi tu už od roku 2009 tohle je tvá první fotka k receptu!
GRATULUJI
-
JezulkaS: Děkuji za krásnou fotku! Korpus nám také moc chutnal, jsem ráda, že u vás tomu nebylo jinak
Každý ať si množství upraví podle sebe: dle velikosti plechu a zkušeností
Tudíž jsem ráda, že jste dala na sebe a chutnalo
-
Změřila jsem rozměr řezů 39 cm x 25,5 cm, které jsem pekla minulý týden. Pamatuji si, že mě zarazilo také množství cukru a tak jsem do těsta dala míň jak mouky tj. 15-18 dkg. Do krému jsem dala tzv.přiměřeně=zamíchala jsem vše bez cukru a přisypala jsem cukr dle chuti. Těsto bylo přímo úžasné. Určitě by šlo i na bábovku.
-
Monca.H.: opravdu se tím netrapte, řezy určitě, jak jsem již psala vyzkouším, ale nevím kdy, dneska jsem chlapům udělala moravské koláče a manžel otravuje s dunajskými vlnkami, takže až na tohle co jsem zkazila příjde řada, určitě dám vědět...a s těma vajíčkama je to fakt síla, tady máme 1 vejce za 6,-Kč, takže plato mě vyjde na cca 180,-, závidím, že máte svoje, asi začnu chovat slepice na balkoně
..PS: dívala jsem se na Váš profil a na to teda, že je Vám 16 let, tak jste šikulka, já v těchto letech jsem uměla leda tak čaj a kávu
-
Katka: Jsem ráda,že se odhodláte buchtu zkusit znovu..i když první pokus neobstál
V původním receptu se to takhle opravdu píše 200 g mouky a 300 g cukru. Příště si k tomu musím zapisovat své váhy z pečení
..my jsme si opravdu moc pochutnali,byl to jeden z nejlepších moučníků,co jsem dělala. V brzké době udělám,přísahám,a pak dám vědět všechny váhy
(tedy pokud ho nezkusíte dřív vy-to už by vám pak má gramáž byla nanic
)
P.S.:S těma vajíčkama mě to mrzí,vím,že je teď o ně velká nouze a jsou strašně předražené,my máme naštěstí své slípky,takže vejci nijak zvlášť nešetříme -
OK..je to také má chyba, měla jsem u toho více přemýšlet, na 20dkg mouky dát 30dkg cukru, hold jsem spěchala, a myšlení se ztratilo
, spíš mě naštvala potom ta vajíčka, šetřím s nima a pak to letělo do koše
, nic si z toho nedělejte, recept určitě znova vyzkouším, ale trošku si ho poupravím
, na fotce vypadá úžasně
-
Katka: Ten, kdo sladí méně, mívá už většinou zkušenosti a cukr ubírá. Já dávám všude tak polovinu cukru a stačí nám to.
Jinak se mi taky zdá té mouky málo, to je tak na dortovou formu nebo malý plech. -
Katka: To je mi moc líto,opravdu už nevím,kolik jsem tam dala cukru(nepoznačila jsem si to
),ale měla jsem ho sladký úplně akorát! Suroviny jsem opsala PŘESNĚ podle původního receptu,tedy i množství cukru. Musím řez v nejbližší době zase udělat a pak vám dám vědět,jak moc jsem sladila
Jinak plech jsem měla jen malinko menší,než je ten klasický velký..takže by v tom neměl být velký rozdíl
-
Zdravím, tak dnes jsem vyzkoušela, fotka vypadá super, skutečnost je ovšem jiná, dělala jsem přesně dle receptu, přeslazené, nízké těsto, ( nevím, jaké velikosti jste měla plech ), celkový dojem a chuť...........
..jen ať to tadychválí a další zoufalec se pustí do díla
-
mysulka: Děkuji moc