Nutriční hodnoty (Pečený květák v majonézovo - smetanové směsi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 097 kJ / 1 696 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 131,50 g |
| – nasycené | 49,06 g |
| – nenasycené | 76,10 g |
| –– mononenasycené | 43,86 g |
| –– polynenasycené | 32,24 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 345 mg |
| Sodík | 4,69 g |
| Sůl | 11,73 g |
| Sacharidy | 33,67 g |
| – cukry | 28,85 g |
| ––– laktóza | 28,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 4 PL 4 PL majonézy | Majonéza | 60 g |
| 3 PL 3 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| 1 PL 1 PL hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| špetku špetku tymiánu a rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl a pepř podle chuti | Pepř černý | |
| strouhanku dle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
| 400 g 400 g tvrdého sýra nebo parmezánu | Sýr kravský tvrdý 30% | 400 g |