Nutriční hodnoty (Svěží dort s jablečno-nektarinkovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 9 138 kJ / 2 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,33 g |
Tuky | 74,36 g |
– nasycené | 13,79 g |
– nenasycené | 51,84 g |
–– mononenasycené | 36,70 g |
–– polynenasycené | 15,14 g |
––– omega 3 | 3,90 g |
Vláknina | 26,95 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,53 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 329,55 g |
– cukry | 232,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g celozrnné mouky (polohrubé mouky) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
4 lžíce 4 lžíce horké vody | Voda | 72 ml |
4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
2 lžíce 2 lžíce sypké obilné kávy (nebo kakaa) | Káva espresso | 30 ml |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká | |
4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
3-4 3-4 nektarinky | Dužina nektarinky čerstvá | |
2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
1,5 1,5 banánového pudinkového prášku | Puding v prášku | |
250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
150 g 150 g bílého jogurtu (nebo 125 g mascarpone) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
1,5 balíčku 1,5 balíčku ztužovače šlehačky (může být i 20 g želatiny na vaječnou tlačenku) | Ztužovač šlehačky | 15 g |
cukr moučka (dle chuti) | Cukr bílý | |
50 g 50 g nastrouhané hořké čokolády (na zdobení) | Čokoláda hořká 40% | 50 g |
1 1 nektarinka (na ozdobení) | Dužina nektarinky čerstvá |