Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svěží dort s jablečno-nektarinkovou směsí)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie9 138 kJ /
2 184 kcal
Bílkoviny35,69 g
– z toho živočišné bílkoviny17,36 g
– z toho rostlinné bílkoviny18,33 g
Tuky74,36 g
– nasycené13,79 g
– nenasycené51,84 g
–– mononenasycené36,70 g
–– polynenasycené15,14 g
––– omega 33,90 g
Vláknina26,95 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,53 g
Sůl0,42 g
Sacharidy329,55 g
– cukry232,10 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
100 g 100 g celozrnné mouky (polohrubé mouky) Mouka pšeničná celozrnná hrubá 100 g
100 g 100 g třtinového cukru Cukr třtinový 100 g
4 lžíce 4 lžíce horké vody Voda 72 ml
4 lžíce 4 lžíce oleje Olej řepkový 44 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
1/2 1/2 kypřicího prášku Kypřící prášek
2 lžíce 2 lžíce sypké obilné kávy (nebo kakaa) Káva espresso 30 ml
máslo na vymazání formy Máslo kravské
mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hladká
4-5 4-5 jablek Jablko čerstvé 675 g
3-4 3-4 nektarinky Dužina nektarinky čerstvá
2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru Cukr třtinový 30 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
300 ml 300 ml vody Voda 300 ml
1,5 1,5 banánového pudinkového prášku Puding v prášku
250 ml 250 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 250 ml
150 g 150 g bílého jogurtu (nebo 125 g mascarpone) Jogurt kravský bílý 1,5% 150 ml
1,5 balíčku 1,5 balíčku ztužovače šlehačky (může být i 20 g želatiny na vaječnou tlačenku) Ztužovač šlehačky 15 g
cukr moučka (dle chuti) Cukr bílý
50 g 50 g nastrouhané hořké čokolády (na zdobení) Čokoláda hořká 40% 50 g
1 1 nektarinka (na ozdobení) Dužina nektarinky čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.