Nutriční hodnoty (Rajčatová omáčka s masem a těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 587 kJ / 1 096 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,35 g |
| Tuky | 80,13 g |
| – nasycené | 18,37 g |
| – nenasycené | 59,02 g |
| –– mononenasycené | 48,86 g |
| –– polynenasycené | 10,16 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 8,84 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 157 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 30,24 g |
| – cukry | 20,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 250 g 250 g mletého masa | Vepřový ořez | 250 g |
| 1 hrníček 1 hrníček Penne (ale to je na vás) | Těstoviny pšeničné | |
| 5-7 5-7 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 4 lžíce 4 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 44 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pár lístků čerstvé bazalky (může být i lžička lžička sušené) | Bazalka čerstvá | |
| 1 dl 1 dl bílého suchého vína (není nutné) | Víno bílé suché | 100 ml |
| sýr (nejlépe parmazán, ale ani eidam neurazí) | Sýr kravský tvrdý 30% |