Nutriční hodnoty (Šnek z kynutého těsta s jablečnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 374 kJ / 2 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,83 g |
| Tuky | 87,68 g |
| – nasycené | 49,06 g |
| – nenasycené | 33,53 g |
| –– mononenasycené | 25,35 g |
| –– polynenasycené | 8,18 g |
| ––– omega 3 | 0,91 g |
| Vláknina | 37,65 g |
| Cholesterol | 428 mg |
| Sodík | 148 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 455,75 g |
| – cukry | 151,80 g |
| ––– laktóza | 9,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g čerstvého droždí (cca 3/4) | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 80 g 80 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 80 g |
| 180-200 ml 180-200 ml mléka (podle savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 190 ml |
| 1 1 vejce a žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
| 400-450 g 400-450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 425 g |
| 50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mandle - nemusí být | Mandle neloupané | |
| 5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 PL 1 PL skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| cukr | Cukr bílý |