Nutriční hodnoty (Šnek z kynutého těsta s jablečnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 374 kJ / 2 957 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 56,83 g |
Tuky | 87,68 g |
– nasycené | 49,06 g |
– nenasycené | 33,53 g |
–– mononenasycené | 25,35 g |
–– polynenasycené | 8,18 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 37,65 g |
Cholesterol | 428 mg |
Sodík | 148 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 455,75 g |
– cukry | 151,80 g |
––– laktóza | 9,95 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g čerstvého droždí (cca 3/4) | Droždí pekařské lisované | 30 g |
80 g 80 g rozehřátého másla | Máslo kravské | 80 g |
180-200 ml 180-200 ml mléka (podle savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 190 ml |
1 1 vejce a žloutek na potření | Vaječný žloutek | 23 g |
400-450 g 400-450 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 425 g |
50 g 50 g cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
mandle - nemusí být | Mandle neloupané | |
5 5 větších jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
1 PL 1 PL skořice | Skořice ceylonská | 15 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
cukr | Cukr bílý |