Nutriční hodnoty (Houbový guláš z kovářů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 168 kJ / 1 235 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,83 g |
| Tuky | 100,63 g |
| – nasycené | 49,13 g |
| – nenasycené | 50,33 g |
| –– mononenasycené | 40,08 g |
| –– polynenasycené | 10,25 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 47,01 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 65 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 43,35 g |
| – cukry | 18,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hřibů | Hřib čerstvý | 500 g |
| 100 g 100 g sádla | Sádlo vepřové | 100 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 4 - 5 stroužků 4 - 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sladká mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| žitná mouka hladká | Mouka žitná hladká | |
| vepřové kosti (obíračky) na vývar | Kost vepřová | |
| 1 1 litr vody a ½ kostky masoxu | Bujón hovězí |