

Ořechové řezy děda
Suroviny
- 200 g másla (popř. tuku)
- 180 g hladké mouky
- 280 g cukru – moučka
- 200 g mletých ořechů
- sníh
- Poleva:
- 6 žloutků
- 300 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
Máslo utřít s cukrem do pěny, poté opatrně vmíchat mouku, ořechy a sníh a rozetřít na dobře vymazaný plech.
Péct při teplotě 180°C.
Upečený, ještě teplý potřít polevou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ořechové řezy děda
-
Také znám spíše pod názvem "žloutkové řezy" ale je to úplně stejný recept. Ten cukr je v polevě asi nutný aby to byla hutná. Výborný recept, brzo upeču znova
-
Dobry den, tak jak tu psala paní. Kdo má obavu ze salmonely, stačí přidat šťávu z půlky citronu. Salmonela nemá ráda kyselé prostředí ????????????????
-
recept dobry, jen 300g na polevu je fakt moc. Zakusek je pak opravdu hodne sladky.......
-
Rychly a vyborny Diky
-
Mám otázku: sníh tedy ze 6 bílků?
-
mirka:
Díky za vytažení receptu, po letech znovu upeču
U nás mu říkáme "žloutkové" a díky ořechovému těstu vydrží dlouho vláčný; Nechat na plechu (poleva sníží vysychání) a krájet až podle potřeby. -
ahojte letos se chystám péct tyto řezy,chtěla jsem se zeptat,jestli ho můžu upéct již týden před svátky.Díky
www.toprecepty.czt
-
Jsou úžasné,já přidávám do polevy citronovou štávu z poloviny citronu.Peču tuto dobrotu leta a ještě jsme salmonelu neměli!
-
Těsto jsem si musela zředit trochou mléka, cukru trošku ubrala a přidala jsem malinkato kypříku - na menší plech bych nemusela a poleva by byla vyšší, ale jsou VYNIKAJÍCÍ
! Díky za skvělý recept
-
tyhle řezy peču také každý rok a jsou skvělé. Polevu ale dávám bílou citronovou (moučkový cukr a citron. šťávu), protože pánové doma mají ze žloutkové strach, že by se posran......
)ale i s tou bílou jsou výborné
-
zloutkova poleva je uzasna, a buhvi co jime v cukrarnach, urcite je ve spouste vecech syrovy vejce. Taky musime bejt trochu odolny zejo? Jinak spis nez salmonela me desej ty kalorie, on zloutek jich ma z celyho vejce tu vetsinu. Ale malej kousek urcite nevadi. Rum je super napad jako konzervacni prvek, taky ho cpu vsude, kam se da... i neda...
-
My děláme žloutkovou polevu za tepla.V kastrůlku mícháme žloutky a moučkový cukr na sporáku. Prohřejeme, lehce zežloutne a lépe pak vypadá na moučníku.I pro vlastní pocit, že salmonele trochu znepříjemníme život
-
Moc dobré.
-
Obľúbený múčnik mojej mamky, sprevádzal ma celé detstvo...Povrch ešte mamka cik - cakovite pokvapkala roztopenou čokoládou (polevou). Tiež ho piekla už moja stará mama. Pretože viem, že je skvelý +!
-
Tyto řezy peču každé vánoce a ještě nikdy nikdo salmonelou neonemocněl. Jsou moc dobré a je pravda, že ta poleva z nich dělá výborné papaníčko. Doporučuji vyzkoušet a ničeho se nebát.