Nutriční hodnoty (Špagetová dýně s játrovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 672 kJ / 639 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 86,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
| Tuky | 15,05 g |
| – nasycené | 4,32 g |
| – nenasycené | 5,93 g |
| –– mononenasycené | 3,99 g |
| –– polynenasycené | 1,93 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 4,87 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 495 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 36,82 g |
| – cukry | 16,45 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 špagetová dýně | Dýně špagetová | |
| 400 g 400 g jater (měla jsem jehněčí, ale lze použít i vepřová) | Játra vepřová | 400 g |
| cca 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička koření sumah | Sumah | 5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| několik několik snítek tymiánu | Tymián sušený |