Nutriční hodnoty (Polévka s rajčaty a červenou čočkou II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 146 kJ / 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,63 g |
| Tuky | 14,29 g |
| – nasycené | 2,04 g |
| – nenasycené | 11,95 g |
| –– mononenasycené | 8,76 g |
| –– polynenasycené | 3,19 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 49,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 143,57 g |
| – cukry | 28,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 3/4 l asi 3/4 l vody nebo zeleninového vývaru | Voda | 750 ml |
| 400 g 400 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 400 g |
| 200 g 200 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 200 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| tymián | Tymián sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený |