Nutriční hodnoty (Mušle na cideru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 641 kJ / 1 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,74 g |
| Tuky | 59,94 g |
| – nasycené | 11,06 g |
| – nenasycené | 42,88 g |
| –– mononenasycené | 26,56 g |
| –– polynenasycené | 16,32 g |
| ––– omega 3 | 2,88 g |
| Vláknina | 20,28 g |
| Cholesterol | 1,50 g |
| Sodík | 3,87 g |
| Sůl | 10,27 g |
| Sacharidy | 61,56 g |
| – cukry | 15,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg slávek | Slávky neloupané | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce chuťově neutrálního oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1/2 1/2 pórku | Pórek čerstvý | |
| 3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 bulvy 1/2 bulvy fenyklu | Fenykl hlíza | 270 g |
| 0,33 l 0,33 l suchého cideru | ||
| 2 2 citróny | Citrón čerstvý | 180 g |
| 1/2 svazku 1/2 svazku hladkolisté petržele | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |