Nutriční hodnoty (Babiččin bramborový koláč s bylinkovým dipem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 113 kJ / 3 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,29 g |
| Tuky | 219,74 g |
| – nasycené | 115,25 g |
| – nenasycené | 91,31 g |
| –– mononenasycené | 79,08 g |
| –– polynenasycené | 12,23 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 24,07 g |
| Cholesterol | 1,43 g |
| Sodík | 2,25 g |
| Sůl | 5,99 g |
| Sacharidy | 208,47 g |
| – cukry | 19,87 g |
| ––– laktóza | 8,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor | Brambor zimní | 800 g |
| 70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 100 g 100 g másla (nebo sádla) | Máslo kravské | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky muškátového květu | Muškát květ sušený | 2.5 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 37.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250 ml 250 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| jarní cibulka na ozdobu | Cibulka jarní čerstvá | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |