Nutriční hodnoty (Bramborový makovec s marmeládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 896 kJ / 4 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,24 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 78,08 g |
| Tuky | 144,58 g |
| – nasycené | 55,04 g |
| – nenasycené | 71,65 g |
| –– mononenasycené | 36,48 g |
| –– polynenasycené | 35,18 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 33,93 g |
| Cholesterol | 977 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 678,50 g |
| – cukry | 282,63 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 3 3 střední uvařené brambory (cca 200 g) | Brambor zimní | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g smetany 33% | Smetana kravská sladká 35% | 200 ml |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 2.5 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| cukrářská poleva s citronovou příchutí | Čokoládová poleva | |
| hoblinky čokolády | Čokoláda mléčná 30% | |
| pikantní marmeláda | Marmeláda z červeného rybízu |