Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňovo-batátová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 779 kJ /
425 kcal
Bílkoviny10,99 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,99 g
Tuky5,50 g
– nasycené1,37 g
– nenasycené4,35 g
–– mononenasycené2,64 g
–– polynenasycené1,71 g
––– omega 30,06 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,83 g
Sůl12,00 g
Sacharidy75,38 g
– cukry10,61 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 menší dýně hokkaido (cca 1200 g) Dýně Hokkaidó čerstvá
200 g 200 g sladkých brambor (jedna menší brambora) Topinambur čerstvý 200 g
20-30 g 20-30 g zázvoru (dle chuti a jak máte zázvor rádi) Zázvor sušený 25 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
1 plechovka 1 plechovka kokosového mléka (používám většinou Alnatura) Nápoj kokosový
400-500 ml 400-500 ml zeleninového vývaru Vývar zeleninový 450 ml
½ citronu (vymačkat pouze šťávu) Citrón čerstvý
1 lžička 1 lžička kurkumy Kurkuma mletá 5 g
2 lžičky 2 lžičky mletého koriandru Koriandr list sušený 10 g
1 lžíce 1 lžíce římského kmínu Římský kmín mletý 15 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky soli Sůl mořská 12 g
½ l žičky žičky černého pepře Pepř černý
špetka špetka kajenského pepře (můžete dát i více, dle toho, jak ostré máte rádi) Chilli paprička mletá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.