Nutriční hodnoty (Dýňovo-batátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 779 kJ / 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,99 g |
Tuky | 5,50 g |
– nasycené | 1,37 g |
– nenasycené | 4,35 g |
–– mononenasycené | 2,64 g |
–– polynenasycené | 1,71 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 24,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,83 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 75,38 g |
– cukry | 10,61 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 menší dýně hokkaido (cca 1200 g) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
200 g 200 g sladkých brambor (jedna menší brambora) | Topinambur čerstvý | 200 g |
20-30 g 20-30 g zázvoru (dle chuti a jak máte zázvor rádi) | Zázvor sušený | 25 g |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 plechovka 1 plechovka kokosového mléka (používám většinou Alnatura) | Nápoj kokosový | |
400-500 ml 400-500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 450 ml |
½ citronu (vymačkat pouze šťávu) | Citrón čerstvý | |
1 lžička 1 lžička kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky mletého koriandru | Koriandr list sušený | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce římského kmínu | Římský kmín mletý | 15 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
½ l žičky žičky černého pepře | Pepř černý | |
špetka špetka kajenského pepře (můžete dát i více, dle toho, jak ostré máte rádi) | Chilli paprička mletá |