Nekynuté koláčky

Nikitka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 minut Moučníky , Ostatní 27 názorů

516
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
špetka soli
Nyní v akci
250 g rozpuštěné hery
Nyní v akci
250 ml smetany ke šlehání
Nyní v akci
30 g čerstvých kvasnic
1 lžička cukru
2 žloutky
Dále:
povidla
tvaroh
rozinky
1 vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do mísy a vařečkou vypracujeme těsto. Vyklopíme ho na pomoučněný vál a ještě rukama propracujeme, je-li třeba podsypeme moukou. Nenecháváme kynout! Z těsta lžičkou odebíráme kousky a formujeme kuličky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení.

  2. Do každé kuličky vmáčkneme důlek (použila jsem špunt od vína) a naplníme ho libovolnou náplní (tvarohová, maková,švestkové povidla...). Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 200°C 10 - 15 minut do zrůžovění. Hotové koláčky pocukrujeme.

Poznámka

Koláčky peču na 170°C, záleží na troubě jak peče!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 180 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nekynuté koláčky

  • Eva Jermářová Eva Jermářová(neregistrovaný)

    Určitě vyzkouším. Nechám se překvapit.
    :yes:

    Odpovědět

  • mariejulie mariejulie(neregistrovaný)

    CHCI REAGOVAT NA RECEPT,KTERY SE MI POVEDL A BYL DOKONCE HODNOCEN MOU 75LETOU SOUSEDKOU VELMI KLADNE..JASNE,ZE RECEPT POPUTUJE OD SOUSEDKY K SOUSEDCE..TAKZE DIKY ZA RECEPT..JA Z TOHOTO TESTA DELAM ORECHOVE ROHLICKY..JO A DAVALA JSEM SUSENE DROZDI S KTERYMI MAM VYBORNE ZKUSENOSTI ..S KOSTKOU DROZDI SE MI TESTA NEDARI VYKYNOUT..

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Sika: Ak robíš podľa receptu, kde je na 500 g múky 250 g tuku a 250 ml šľahačky, nedostaneš nadýchané kysnuté cesto. Toto je trochu "iné" cesto.

    Odpovědět

  • Sika Sika(neregistrovaná)

    Tak jsem udělala vše podle receptu. Koláčky vypadají stejně krásně jako na obrázku, ale bohužel chuť není taková jakou jsem očekávala. Myslela jsem si, že budou chutnat podobně jako kynuté, ale spíš mi to připomíná měkčí linecké. Nejsou špatné, možná je někdy udělám zase, ale čekala jsme trochu něco jiného. Zkoušela jsem i kolečka z těsta vykrajovat kulatým vykrajovátkem, abych docílila pravidelného tvaru, ale tahle várka vůbec nevzešla a je ještě tvrdší :-(

    Odpovědět

  • BLANKA BLANKA(neregistrovaný)

    vše jsem naházela do robota, vč. nerozpuštěného tuku, uhnětla, přidala hrubou mouku, aby se z těsta daly dělat kuličky, naplnila a pekla při 150°C cca 12 minut, jak začaly koláčky růžovět, nasházela do cukru, obalila, nechala vystydnout...jsou super, ihned měkké a ke konzumaci....bál.a jsem se když jsem je vyndala že jsou měkké, ale jak vystydly, držely tvar....krása, díyky za recept!

    Odpovědět

  • Jarka Jarka(neregistrovaná)

    jaja9856: Souhlasím, výborné koláčky, jsou hned pryč, peču 2 plechy, 50- 60 koláčků (500 g pol. mouky).

    Leonidas: Já kvásek dělám vždycky (trošku smetany, cukr, kvasnice), ale těsto nenechávám kynout, hned zpracovávám, někdy se mi stane, že než je dám do trouby péct, tak mi okraje popraskají, dělám dva plechy najednou, tak je to tím, že to chvilku kdyne, než dodělám oba dva plechy. Jsou ale výborný:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jaja9856: tady nevím, mám tu podobný recept.. taky z 500 g mouky a já jich měla přes 60ks.. záleží, jak velké je budeš dělat;-)

    Odpovědět

  • jaja9856 jaja9856(neregistrovaný)

    potřebu nutně vjedět kolik jich udělám z jené dávky

    Odpovědět

  • vonasek74 vonasek74(neregistrovaný)

    :-(( nic moc tvrdý

    Odpovědět

  • vejr78 vejr78(neregistrovaný)

    peču je už roky, jsou úplně boží a všem moc chutnjí.:-*:-p

    Odpovědět

  • Lenka30 Lenka30

    krása ;-) kolik jich je zé dávky??:yes::yes:

    Odpovědět

  • tarzos tarzos

  • Renatka4 Renatka4

  • Květinka Květinka(neregistrovaná)

    Vypadájí moc lákavě, taky je ztusím.;-)

    Odpovědět

  • yoghurtt yoghurtt

    Koláčky jsem vyzkoušela včera... Udělala jsem podle tvýho návodu ,přesně na chlup,abych něco nepokazila.Když jsem koláčky dodělala,chutnali jak linecké cukroví,byli tvrdé a některé se i rozlámali.Nevím kde je chyba,ale tento typ na nekynuté koláčky jsem dělala naposledy.Nechala jsem na tom skoro 2 hodiny,a výsledek stál za prd.:-(:-//:-!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo