

Rýžový nákyp s jablky
Suroviny
- 25 dkg rýže
- 6 dl mléka
- 3 vejce
- sůl
- 4 dkg krupicového cukru
- 6 dkg moučkového cukru
- 8 dkg másla
- 70 dkg jablek
- mletá skořice
- moučkový cukr (na posypání)
- vanilkový (na posypání)
Postup přípravy receptu
Rýži přebranou, propláchnutou vařící vodou nasypeme do vařícího mléka se solí a zamícháme.
Pak vložíme do trouby a pod pokličkou upečeme doměkka a do zhoustnutí.( Nebo ji můžeme vařit na plotně ve dvouplášťovém hrnci ).
Kaši necháme chvíli zchladit.
Cukr utřeme se žloutky a máslem a zamícháme do kaše. Nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali s moučkovým cukrem.
Takto připravenou kaši nandáme do vymaštěné nákypové formy nebo pekáčku, poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými jablky a do kaše je lehce vtlačíme.
Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rýžový nákyp s jablky
-
Výborný recept
doporučuji a autorce děkuji ♥️
-
to záleží na "žravosti" rodinky, tohle by spapala má milovaná polovička sama neb to miluje, ale normálně pro 4 určitě
-
pro kolik je to cca osob?
-
Dělala jsem rýžový nákyp k večeři, tak přidávám fotku a plusového bodíka