Rýžový nákyp s jablky

lenka-m Kuchařka:

Sladká jídla 3 názory

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

25 dkg rýže
Nyní v akci
6 dl mléka
Nyní v akci
3 vejce
Nyní v akci
sůl
Nyní v akci
4 dkg krupicového cukru
6 dkg moučkového cukru
8 dkg másla
70 dkg jablek
mletá skořice
moučkový cukr (na posypání)
vanilkový (na posypání)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži přebranou, propláchnutou vařící vodou nasypeme do vařícího mléka se solí a zamícháme.

  2. Pak vložíme do trouby a pod pokličkou upečeme doměkka a do zhoustnutí.( Nebo ji můžeme vařit na plotně ve dvouplášťovém hrnci ).

  3. Kaši necháme chvíli zchladit.

  4. Cukr utřeme se žloutky a máslem a zamícháme do kaše. Nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali s moučkovým cukrem.

  5. Takto připravenou kaši nandáme do vymaštěné nákypové formy nebo pekáčku, poklademe oloupanými a na čtvrtky nakrájenými jablky a do kaše je lehce vtlačíme.

  6. Upečeme v mírně vyhřáté troubě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s jablky

  • spagetka spagetka

    to záleží na "žravosti" rodinky, tohle by spapala má milovaná polovička sama neb to miluje, ale normálně pro 4 určitě;-);-)

    Odpovědět

  • verunka verunka

    pro kolik je to cca osob?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dělala jsem rýžový nákyp k večeři, tak přidávám fotku a plusového bodíka:yes:;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo