Nutriční hodnoty (Vánoční dort s tvarohovým krémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 20 465 kJ / 4 891 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 118,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,94 g |
| Tuky | 219,18 g |
| – nasycené | 63,35 g |
| – nenasycené | 136,13 g |
| –– mononenasycené | 98,29 g |
| –– polynenasycené | 37,84 g |
| ––– omega 3 | 9,03 g |
| Vláknina | 48,20 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 810 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 555,30 g |
| – cukry | 348,60 g |
| ––– laktóza | 40,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba | Mouka špaldová celozrnná hladká | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřícího prášku | Kypřící prášek | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 g 200 g krupicového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 20 g 20 g jemně nasekaných mandlí | Mandle loupané | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce holandského kakaa | Kakao prášek | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | 5 g |
| Špetka Špetka soli | Sůl mořská | |
| 150 ml 150 ml 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 25 ml 25 ml rumu + další rum na pokapání korpusů | ||
| máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| 200 ml 200 ml 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 750 g 750 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 750 g |
| 1 1 vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| čerstvý rozmarýn | Rozmarýn čerstvý | |
| ´domácí sušenky (např. zázvorové) | Sušenka |