Nutriční hodnoty (Dýňový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 41 254 kJ / 9 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,78 g |
| Tuky | 655,33 g |
| – nasycené | 408,51 g |
| – nenasycené | 228,32 g |
| –– mononenasycené | 203,97 g |
| –– polynenasycené | 24,35 g |
| ––– omega 3 | 4,35 g |
| Vláknina | 50,65 g |
| Cholesterol | 2,27 g |
| Sodík | 2,58 g |
| Sůl | 6,34 g |
| Sacharidy | 841,69 g |
| – cukry | 531,06 g |
| ––– laktóza | 26,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg očištěné dýně | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 1 1 a 1/2 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 4 lžíce 4 lžíce kakaa | Kakao prášek | 100 g |
| 3 lžičky 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kefíru | Kefír | 125 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek dýňového pyré | Pyré z dýně Hokkaidó | 250 g |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 170 g 170 g másla | Máslo kravské | 170 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 500 g 500 g mascarpone (smetanového sýru) | Mascarpone | 500 g |
| 170 g 170 g másla | Máslo kravské | 170 g |
| 130-150 g 130-150 g cukru moučka (dle chuti) | Cukr bílý | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 30 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku dýňového pyré | Pyré z dýně Hokkaidó | 125 g |
| 100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |