Nutriční hodnoty (Dýňový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 254 kJ / 9 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 124,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 54,65 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 69,78 g |
Tuky | 655,33 g |
– nasycené | 408,51 g |
– nenasycené | 228,32 g |
–– mononenasycené | 203,97 g |
–– polynenasycené | 24,35 g |
––– omega 3 | 4,35 g |
Vláknina | 50,65 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 841,69 g |
– cukry | 531,06 g |
––– laktóza | 26,59 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 dýně (1 kg) - připravit pyré (nakrájet dýni na měsíčky a upéct doměkka v troubě při 200 °C, ne dohněda, jen nechat změknout a rozmixovat, případně propasírovat) | Dýně čerstvá | |
1,5 hrnku 1,5 hrnku hladké mouky (hrnek cca 320 ml) | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
4 PL 4 PL kakaa | Kakao prášek | 100 g |
3 KL 3 KL kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 15 g |
1/2 KL 1/2 KL soli | Sůl mořská | 4 g |
1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku kefíru | Kefír | 125 ml |
1 hrnek 1 hrnek dýňového pyré | Pyré z dýně Hokkaidó | 250 g |
2 KL 2 KL vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
170 g 170 g másla | Máslo kravské | 170 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
500 g 500 g mascarpone (smetanového sýru) | Mascarpone | 500 g |
170 g 170 g másla | Máslo kravské | 170 g |
130-150 g 130-150 g moučkového cukru (dle chuti) | Cukr bílý | 140 g |
2 KL 2 KL vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 10 g |
2 PL 2 PL pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 30 ml |
1/2 hrnku 1/2 hrnku dýňového pyré | Pyré z dýně Hokkaidó | 125 g |
100 g 100 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
2 PL 2 PL smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |