Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s uzeným masem a "voňavou" čepicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 807 kJ / 1 866 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 143,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,98 g |
| Tuky | 71,80 g |
| – nasycené | 35,63 g |
| – nenasycené | 26,17 g |
| –– mononenasycené | 21,66 g |
| –– polynenasycené | 4,50 g |
| ––– omega 3 | 0,63 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 5,53 g |
| Sůl | 12,59 g |
| Sacharidy | 136,21 g |
| – cukry | 20,11 g |
| ––– laktóza | 8,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 300 g 300 g uzené krkovice | Vepřová krkovice uzená | 300 g |
| 200 g 200 g taveného sýru Romadur | Sýr tavený | 200 g |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80-100 ml 80-100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 90 ml |
| lžička lžička másla | Máslo kravské | |
| kousek kousek másla do brambor | Brambor zimní | |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl do brambor | Brambor zimní | |
| pepř | Pepř černý |