Nutriční hodnoty (Mamracháč - čtvero ročních období)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 603 kJ / 1 339 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,38 g |
| Tuky | 11,06 g |
| – nasycené | 2,32 g |
| – nenasycené | 5,00 g |
| –– mononenasycené | 3,05 g |
| –– polynenasycené | 1,95 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 25,75 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 253,95 g |
| – cukry | 16,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 100-150 g 100-150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
| 1 hrst 1 hrst sekaných bylinek | Petržel nať čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst krájené mladé kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 30-40 g 30-40 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 35 g |
| 1 1 menší cibule na kolečka | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 čerstvé rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 80-100 g 80-100 g hub (žampiony nebo lesní) | Hřib čerstvý | 90 g |
| 1/2 stonku 1/2 stonku řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 30-40 g 30-40 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 35 g |
| 100 g 100 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky křenu | Křen čerstvý | 0.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |