Nutriční hodnoty (Mamracháč - čtvero ročních období)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 603 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,06 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,38 g |
Tuky | 11,06 g |
– nasycené | 2,32 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 3,05 g |
–– polynenasycené | 1,95 g |
––– omega 3 | 0,25 g |
Vláknina | 25,75 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 253,95 g |
– cukry | 16,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
100-150 g 100-150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | |
1 hrst 1 hrst sekaných bylinek | Petržel nať čerstvá | |
1 hrst 1 hrst krájené mladé kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
30-40 g 30-40 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 35 g |
1 1 menší cibule na kolečka | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 čerstvé rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
80-100 g 80-100 g hub (žampiony nebo lesní) | Hřib čerstvý | 90 g |
1/2 stonku 1/2 stonku řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
30-40 g 30-40 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 35 g |
100 g 100 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 100 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky křenu | Křen čerstvý | 0.5 g |
2 lžíce 2 lžíce pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
sádlo na vymazání formy | Sádlo vepřové | |
hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |