Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Mamracháč - čtvero ročních období)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie5 603 kJ /
1 339 kcal
Bílkoviny43,06 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny34,38 g
Tuky11,06 g
– nasycené2,32 g
– nenasycené5,00 g
–– mononenasycené3,05 g
–– polynenasycené1,95 g
––– omega 30,25 g
Vláknina25,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy253,95 g
– cukry16,25 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg syrových brambor Brambor zimní 1000 g
100-150 g 100-150 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 125 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
2 2 rovné lžičky soli Sůl mořská
1 špetka 1 špetka strouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek mletý
1 hrst 1 hrst sekaných bylinek Petržel nať čerstvá
1 hrst 1 hrst krájené mladé kopřivy Kopřiva dvoudomá listy čerstvé
30-40 g 30-40 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 35 g
1 1 menší cibule na kolečka Cibule čerstvá 70 g
1 1 čerstvé rajče Rajče červené čerstvé 60 g
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku Česnek čerstvý 10.5 g
bazalka Bazalka čerstvá
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
80-100 g 80-100 g hub (žampiony nebo lesní) Hřib čerstvý 90 g
1/2 stonku 1/2 stonku řapíkatého celeru Celer řapíkatý
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
30-40 g 30-40 g strouhaného sýra Sýr kravský tvrdý 30% 35 g
100 g 100 g kysaného zelí Zelí bílé kvašené 100 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky křenu Křen čerstvý 0.5 g
2 lžíce 2 lžíce pasírovaných rajčat Dužina červeného rajčete čerstvá
sádlo na vymazání formy Sádlo vepřové
hrubá mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.