Nutriční hodnoty (Vesnický chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 089 kJ / 1 933 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,71 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,46 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 53,25 g |
Tuky | 22,23 g |
– nasycené | 3,79 g |
– nenasycené | 17,62 g |
–– mononenasycené | 8,56 g |
–– polynenasycené | 9,07 g |
––– omega 3 | 1,33 g |
Vláknina | 27,21 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 361,02 g |
– cukry | 24,44 g |
––– laktóza | 7,02 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 g 50 g pravidelně krmeného žitného kvásku | Kvásek žitný | 50 ml |
220 g 220 g vody | Voda | 220 ml |
200 g 200 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
2 lžičky 2 lžičky oleje | Olej řepkový | 10 ml |
2 lžičky 2 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 10 g |
130 g 130 g podmáslí | Podmáslí | 130 g |
100 100 pšeničné mouky celozrnné jemné | Mouka pšeničná celozrnná hladká | |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
1 1 vrchovatá lžíce otrub | Otruby pšeničné |