Nutriční hodnoty (Marokánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 215 kJ / 1 963 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,45 g |
| Tuky | 139,48 g |
| – nasycené | 44,63 g |
| – nenasycené | 80,79 g |
| –– mononenasycené | 24,80 g |
| –– polynenasycené | 55,99 g |
| ––– omega 3 | 9,33 g |
| Vláknina | 12,90 g |
| Cholesterol | 186 mg |
| Sodík | 68 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 140,39 g |
| – cukry | 79,99 g |
| ––– laktóza | 6,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kandovaného ovoce | Citron kandovaný | 200 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 120 g 120 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů (nebo nesolených arašídů) | Vlašské ořechy | 120 g |
| 70 g 70 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 70 g 70 g moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| tuk (na vymazání plechu) | Margarín | |
| hrubá mouka (na vysypání plechu) | Mouka pšeničná hrubá | |
| hořká čokoláda (na potření) | Čokoláda hořká 40% |