

Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
Suroviny
- 4 vejce - zvlášť bílek a žloutek
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 250 g čokolády
- 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy receptu
V malém hrnci si rozpustíme čokoládu, odstavíme ze sporáku a přidáme máslo.
Necháme rozpustit a dobře promícháme.
Mezitím si vyšleháme v misce bílky,v jiné misce žloutky s cukrem do pěny.
Vymažeme a vysypeme si dortovou formu.
Mezitím nám lehce vychladla čokoláda, tu přidáme do žloutků, přidáme mouku a prášek do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů, po pěti minutách snížíme na 180 a pečeme. Celková doba pečení je asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Čokoládu dáváme nejlépe kvalitní, víceprocentní. Pokud nemáme rádi, můžeme dát i mléčnou. Já většinou kombinuji podle toho co mám doma.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gâteau au Chocolat (francouzský čokoládový koláč)
-
Koláč je dobrý, ale dobu pečení myslíte vážně ?
Použila jsem všechny suroviny podle receptu a dobu pečení jsem musela zkrátit o dobrých 10 minut. I tak se drobí. Vím, že každá trouba peče jinak, ale rozdíl 10°C to nebude. Příště peču na 180°C prvních 5 minut a pak na 160°C 20 minut a prostě to zase zkusím párátkem. Se šlehačkou a jahodama bude fajn, doufám, že pánovi v servisu bude chutnat.
-
Vyborny
, je to cokoholicky dortik,
,
-
naprosto luxusní dortík, úžasný, jedinečný, mňam, mňam, mňam,
děkuji, že jste se o recept podělila
-
Tento dortík jsem jedla v Paříži... Byl tak dobrý, že jsem ho chtěla udělat i doma. Tento recept je lehký a chutná stejně jako v Paříži. Děkuji za recept vynikající....
-
pekla jsem ho už podruhé, je výborný, hned jsme ho snědli, přikládám foto
-
rimanka: děkuji moc za vyzkoušení a milý komentář
-
dobrý den, dnes jsem upekla a je luxusní. dala jsem celou 70%čokoládu a k tomu ještě kakao a nemá to chybu. škoda, že jsem doma neměla vanilkovou zmrzlinu, ta by k tomu seděla. hodnotím bodíkem.
-
Dobrý večer,dneska jsem upekla a koláč je vynikající!!! Jen,když dáte opravdu kvalitní víceprocentní čokoládu,je třeba koláč více osladit,chut čokolády je pak velice silná..jinak supr!!!
-
Děkuji moc za milé komentáře
-
vynikajícííí, nemám žádné výhrady
-
Naprosto ůžasný!
určitě vyzkoušejte
-
Dneska jsem tenhle koláč vyzkoušela a je vynikající. Posílám bodík
-
Byl skvělej. Dávala jsem si k němu šlehačku a dokonce i borůvkový jogurt
a špica +1
-
tak doufám, že všichni co budou zkoušet přidají fotečku
-
Tak tohle budu muset upéct, až můj muž nebude doma, on by tohle neocenil, na něj by byla ta "čokoláda moc čokoládová"
Ale já s holkama si ho vychutnáme