Nutriční hodnoty (Skořicovo-jablečný beránek nebo bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 139 kJ / 5 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,91 g |
| Tuky | 272,75 g |
| – nasycené | 25,68 g |
| – nenasycené | 222,66 g |
| –– mononenasycené | 140,85 g |
| –– polynenasycené | 81,82 g |
| ––– omega 3 | 20,73 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 560 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 516,10 g |
| – cukry | 249,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g rozinek | Rozinky | 50 g |
| 50 ml 50 ml rumu | Rum | 50 ml |
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 1 balíček 1 balíček kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 7.5 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |